Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1646g1253kcal30.9g255.2g3.3g16.5g
Vesi, vesijohtovesi 5986g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 557g182kcal3.5g31g1.1g14.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g120g36kcal1.2g4.8g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)135g36kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Hirvenjauheliha oma saalis1257g1408kcal276.6g0g37.7g0g
Emmental juustoraaste, lidl299g1102kcal86.8g0g83.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g8034kcal801.6g595g253.2g66g
Valittu annoskoko10000g4017kcal400.8g297.5g126.6g33g
Annoskoko puolitettuna5000g2009kcal200.4g148.8g63.3g16.5g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312