Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 167g135kcal2.6g28.1g0.1g5g
Lanttu 83g24kcal0.8g3.8g0.3g1.5g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g200g190kcal40g0g3.4g0g
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g9g83kcal0g0g9.4g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g83g142kcal1.3g1.8g14.2g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g12g14kcal0.3g0.7g1.1g0.2g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g417g104kcal3.8g17.1g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2010g1402kcal98.4g106.2g61.8g14.6g
Valittu annoskoko1005g701kcal49.2g53.1g30.9g7.3g
Annoskoko puolitettuna503g351kcal24.6g26.6g15.5g3.7g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326543