Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 134g948kcal1g0.5g106.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 231g794kcal23.6g161.9g2.8g8.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 45g29kcal1.4g2.1g1.6g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 445g172kcal0.7g36.3g0.4g6.7g
Voi 22g161kcal0.3g0.1g18.1g0g
Manteli 45g274kcal10.7g2.9g24g3.2g
Sitruunamehu, laimentamaton36g7.5kcal0.1g0.6g0g0g
Sokeri 38g155kcal0g38.2g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 11g24kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2016g5128kcal75.6g485.2g307.4g36g
Valittu annoskoko1008g2564kcal37.8g242.6g153.7g18g
Annoskoko puolitettuna504g1282kcal18.9g121.3g76.9g9g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935