Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g334g68kcal2g12.7g1g4.7g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.9g0.2g1.4g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g27g6.7kcal0.1g2.3g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 535g1060kcal14.1g4.1g103.7g35.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2016g2370kcal38.6g54.8g210.2g85g
Valittu annoskoko1008g1185kcal19.3g27.4g105.1g42.5g
Annoskoko puolitettuna504g593kcal9.7g13.7g52.6g21.3g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081