Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 31g7.5kcal0.6g0.7g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 31g11kcal1.4g0.6g0.1g0.8g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.3g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)25g40kcal0.7g0.7g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana203g131kcal6g5.4g8.6g3.4g
Valittu annoskoko101g65kcal3g2.7g4.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna51g33kcal1.5g1.4g2.2g0.9g
Arvot/100g100g65kcal3g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139