Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 158g643kcal0g158.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 243g834kcal24.8g170.2g2.9g8.5g
Voi 177g1284kcal2.1g0.7g144g0g
Leivinjauhe 6.2g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g4.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 249g96kcal0.4g20.3g0.2g3.7g
Kananmuna 50g(kpl)62g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Maito, Kevyt94g43kcal3g4.5g1.4g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5g18kcal0.2g4g0.2g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2020g6138kcal75.4g750.8g308.6g24.4g
Valittu annoskoko1010g3069kcal37.7g375.4g154.3g12.2g
Annoskoko puolitettuna505g1535kcal18.9g187.7g77.2g6.1g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137478