Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g1.9g1kcal0.1g0.1g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Kukkakaali 37g8.9kcal0.7g0.8g0.1g0.9g
Palvikinkku HK 3%6.6g6.6kcal1.2g0g0.2g0g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g35kcal4g1.8g0.8g1.8g
Valittu annoskoko102g18kcal2g0.9g0.4g0.9g
Annoskoko puolitettuna51g9kcal1g0.5g0.2g0.5g
Arvot/100g100g17kcal2g0.9g0.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830