Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi34g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g3.7g17kcal0.7g0g1.5g1g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g3.7g21kcal0.8g0.7g1.8g0.2g
Siirappi 3.4g10kcal0g2.5g0g0g
Hiiva, 50g1.2g0.7kcal0.2g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale12g41kcal1.7g6.8g0.8g0.6g
Grahamjauho 34g112kcal3.6g20.7g0.7g3.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl10g33kcal1.4g6.2g0.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g470kcal16.8g73.8g10.2g11.4g
Valittu annoskoko103g235kcal8.4g36.9g5.1g5.7g
Annoskoko puolitettuna51g118kcal4.2g18.5g2.6g2.9g
Arvot/100g100g229kcal8.2g36g5g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=283286