Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g56g188kcal6.8g37.1g1.4g4.6g
Grahamjauho 3.4g11kcal0.4g2.1g0.1g0.3g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.9g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.5g8.1kcal0.7g0.2g0.5g0.8g
Seesaminsiemen, kuorineen 2g14kcal0.5g0.1g1.2g0.2g
Rypsiöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g490kcal17.6g82.8g9.6g12.2g
Valittu annoskoko103g245kcal8.8g41.4g4.8g6.1g
Annoskoko puolitettuna51g123kcal4.4g20.7g2.4g3.1g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.3g4.7g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010