Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g438g569kcal4.4g4.4g4.4g4.4g
Vehnäjauho puolikarkea 28g98kcal2.9g19.9g0.3g1g
Sipuli (kuorittu)79g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Vesi438g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g26g100kcal0.3g24.2g0.1g0g
Oliiviöljy 13g116kcal0g0g13.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2044g1808kcal17.2g104.6g36.2g13.4g
Valittu annoskoko1022g904kcal8.6g52.3g18.1g6.7g
Annoskoko puolitettuna511g452kcal4.3g26.2g9.1g3.4g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026