Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 140g54kcal1.4g9.7g0.3g3.5g
Palsternakka 66g42kcal0.3g7.8g0.3g3g
Punasipuli, kuorittu, 100g103g28kcal1.3g5g0.2g1.8g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)7g18kcal0.8g0.2g1.5g0.1g
Vesi438g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g6.6g7.4kcal0g1.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 175g68kcal0.3g14.3g0.2g2.6g
Mustapippuri, annos 1g0.4g1kcal0g0.2g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g66g138kcal15.1g0g8.5g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g22g31kcal0.6g1.4g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2047g771kcal39.6g80.2g27.2g22g
Valittu annoskoko1024g386kcal19.8g40.1g13.6g11g
Annoskoko puolitettuna512g193kcal9.9g20.1g6.8g5.5g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712