Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 59g518kcal0g0g58.5g0g
Karjalanpaisti atria 700g2731g4370kcal518.9g0g251.3g0g
Valkosipuli 55g59kcal4.3g8.9g0.3g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 5853g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g780g219kcal4.7g46.4g1.6g19.5g
Sipuli (kuorittu)468g126kcal6.1g22.5g0.9g8g
Maustepippuri, annos 1g16g0.5kcal0g0g0.2g0g
Suola, annos 3g39g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10584kcal1068g155.6g625.6g57.2g
Valittu annoskoko10000g5292kcal534g77.8g312.8g28.6g
Annoskoko puolitettuna5000g2646kcal267g38.9g156.4g14.3g
Arvot/100g100g53kcal5.3g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160165