Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali88g19kcal1.1g3g0.2g1.8g
Oliiviöljy 4.9g44kcal0g0g4.9g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.1g0.9kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Soijakastike 2.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Ruohosipuli, tuore4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana206g137kcal3g8.2g10.2g3.8g
Valittu annoskoko103g69kcal1.5g4.1g5.1g1.9g
Annoskoko puolitettuna52g34kcal0.8g2.1g2.6g1g
Arvot/100g100g66kcal1.5g4g4.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764