Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 24g81kcal2.4g16.6g0.3g0.8g
Sokeri 12g50kcal0g12.4g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.3g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki15g8.2kcal1.2g0.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g29g25kcal0.3g5.3g0.1g0.5g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 10g74kcal0g0g8.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana206g514kcal10.8g70.6g19.8g2.6g
Valittu annoskoko103g257kcal5.4g35.3g9.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna52g129kcal2.7g17.7g5g0.7g
Arvot/100g100g249kcal5.2g34.2g9.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273596