Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 70g17kcal1.3g1.5g0.2g1.6g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 21g13kcal0.6g1g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.1g7.2kcal0.2g1.5g0g0.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste7g25kcal2g0.1g2g0g
Rypsiöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana207g168kcal8.2g8.2g10.6g3.4g
Valittu annoskoko103g84kcal4.1g4.1g5.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna52g42kcal2.1g2.1g2.7g0.9g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130