Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g10g2.9kcal0.1g0.6g0g0.3g
Oliiviöljy 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 31g45kcal3g0.6g3.4g0.1g
Tomaattimurska 13g3.7kcal0.1g0.7g0g0.2g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g26g6.5kcal0.3g1.1g0.1g0g
Soijakastike 0.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Punaviini 5.2g3.7kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana207g149kcal7.6g8.2g8.6g1.8g
Valittu annoskoko104g74kcal3.8g4.1g4.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna52g37kcal1.9g2.1g2.2g0.5g
Arvot/100g100g72kcal3.7g4g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424