Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g599g144kcal10.8g18g3g11.4g
Sipuli 200g60kcal2.5g9.6g0.4g3.4g
Voi, 1 tl, 5 g30g219kcal0.3g0.3g23.9g0g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g150g314kcal34.4g0g19.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)34g55kcal0.9g0.9g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2064g1627kcal101g64.2g104g30.4g
Valittu annoskoko1032g813kcal50.5g32.1g52g15.2g
Annoskoko puolitettuna516g407kcal25.3g16.1g26g7.6g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573