Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 179g540kcal32g86.6g1.8g19.1g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g107g337kcal12.9g1.1g32.1g0g
Vesi714g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.8kcal0.3g1g0g0.4g
Sinappi 5.4g7kcal0.2g0.8g0.3g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi5.9g17kcal0.5g0.4g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2065g1813kcal91.8g179.8g71.2g39.2g
Valittu annoskoko1033g906kcal45.9g89.9g35.6g19.6g
Annoskoko puolitettuna516g453kcal23g45g17.8g9.8g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281576