Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g135g486kcal19.4g79.5g9.5g12.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 563g256kcal16.9g27g8.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 338g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2070g1485kcal72.6g213g35.8g25.4g
Valittu annoskoko1035g742kcal36.3g106.5g17.9g12.7g
Annoskoko puolitettuna518g371kcal18.2g53.3g9g6.4g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103