Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g201g88kcal0.4g20.9g0.4g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%134g80kcal4.3g9.5g2.7g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 33g25kcal4.4g0.4g0.1g2.3g
Hunaja 40g133kcal0.2g32.4g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g87g24kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Sämpyläjauho, lidl401g1444kcal52.1g280.7g10g12g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl67g227kcal9.4g37.4g4.5g7.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl67g602kcal0g0g66.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2072g5245kcal142.6g773g169.4g47.8g
Valittu annoskoko1036g2623kcal71.3g386.5g84.7g23.9g
Annoskoko puolitettuna518g1311kcal35.7g193.3g42.4g12g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88761