Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki51g40kcal6.6g1g1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 51g67kcal1.3g1.6g6.1g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g1.8g0.5kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana208g224kcal15.8g7.6g14.2g0g
Valittu annoskoko104g112kcal7.9g3.8g7.1g0g
Annoskoko puolitettuna52g56kcal4g1.9g3.6g0g
Arvot/100g100g107kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803