Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 55g21kcal0.5g3.8g0.1g1.4g
Valkosipuli 1.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli 12g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kasvisliemikuutio 22g67kcal2.1g3g5.2g0.4g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore1.6g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g11g28kcal1.8g0.2g2.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana208g251kcal9.8g17.6g15g4.2g
Valittu annoskoko104g126kcal4.9g8.8g7.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna52g63kcal2.5g4.4g3.8g1.1g
Arvot/100g100g121kcal4.7g8.5g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484