Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 17g13kcal0.3g2.7g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 5.8g1.9kcal0g0.3g0g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis13g15kcal2.9g0g0.4g0g
Emmental juustoraaste, lidl3.1g12kcal0.9g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana209g84kcal8.2g6.4g2.6g0.6g
Valittu annoskoko105g42kcal4.1g3.2g1.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna52g21kcal2.1g1.6g0.7g0.2g
Arvot/100g100g40kcal3.9g3.1g1.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312