Papu-kasvissosekeitto

Tämä ohje on Vihreän Langan sivuilta; alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kidneypapuja sekä tavallista tomaattimurskaa + 1rkl chilimausteseosta (voisi varmaan olla esim sambal oelekia, 1 rkl chiliä on kyllä aika paljon eli harkinnan ja toleranssin mukaan).

Pilko sipuli, juuriselleri ja porkkana, kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia hetki öljyssä (varo ettei öljy kuumene liikaa, varsinkin teräskattilassa vihannekset kärähtävät todella helposti).

Pilko valkosipuli veitsellä (älä purista ettei mausta tule kitkerää), lisää kattilaan ja kääntele puolisen minuuttia.

Kumoa mukaan valutetut ja huuhdellut pavut (huom, ohjeen pavut ovat valmiiksi keitettyjä, ns purkkipapuja), chilitomaattimurska, vesi, soija ja sokeri.

Anna keiton kypsyä hiljaa kannen alla poreillen, kunnes vihannekset ovat kypsiä, noin 20-30 min. Soseuta keitto, lisää kerma (jos haluat vegaanisen keiton, käytä kaurakermaa), sitruunamehu ja persilja.

Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kuumenna keitto varovasti uudestaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Juuriselleri 5g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g5g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Ruokaöljy keskiarvo 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska-chili (Pirkka), annos 390g20g6.8kcal0.3g1.3g0g0g
Soijakastike 3g1.8kcal0.2g0.3g0g0g
Sokeri 0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Valion ruokakerma 15%10g16kcal0.3g0.3g1.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Luomu suuret valkoiset pavut (Goggreen), annos 230g17g18kcal1.2g2.4g0.2g1.4g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Persilja 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g128kcal4.4g12g6.2g3.8g
Valittu annoskoko105g64kcal2.2g6g3.1g1.9g
Annoskoko puolitettuna52g32kcal1.1g3g1.6g1g
Arvot/100g100g61kcal2.1g5.7g3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325037