Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki505g404kcal65.6g10.1g10.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 505g668kcal13.3g16.2g60.6g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 10g41kcal0g10.1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g18g5.5kcal0g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2080g2237kcal157.8g76.4g141.4g0g
Valittu annoskoko1040g1118kcal78.9g38.2g70.7g0g
Annoskoko puolitettuna520g559kcal39.5g19.1g35.4g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803