Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 172g131kcal3.2g26.7g0.3g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 626g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 58g19kcal0.4g3.2g0.1g1.5g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g13g3.8kcal0.1g0.5g0g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Hirvenjauheliha oma saalis131g147kcal28.9g0g3.9g0g
Emmental juustoraaste, lidl31g115kcal9.1g0g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2090g840kcal83.8g62.2g26.2g6.8g
Valittu annoskoko1045g420kcal41.9g31.1g13.1g3.4g
Annoskoko puolitettuna523g210kcal21g15.6g6.6g1.7g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312