Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi563g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 281g131kcal1.4g23.6g0.6g5.3g
Raparperi 113g38kcal0.8g6.2g0.1g1.6g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g68g243kcal8.1g47.2g1.6g2.7g
Sokeri 23g91kcal0g22.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2092g1006kcal20.6g199g4.6g19.2g
Valittu annoskoko1046g503kcal10.3g99.5g2.3g9.6g
Annoskoko puolitettuna523g252kcal5.2g49.8g1.2g4.8g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483