Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g44g142kcal10.5g21.4g0.4g5.2g
Sipuli (kuorittu)5.8g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.8g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 2.9g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Chili paprika punainen4.4g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g2.2g7.1kcal0.2g1.1g0.2g0.2g
Kardemumma, annos 2g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Neilikka, annos 4g0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g2.2g13kcal0.1g1.3g0.8g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g5.1g3.8kcal0.2g0.7g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g2.9g25kcal0g0g2.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 29g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g404kcal23g53.4g8.6g11.6g
Valittu annoskoko105g202kcal11.5g26.7g4.3g5.8g
Annoskoko puolitettuna53g101kcal5.8g13.4g2.2g2.9g
Arvot/100g100g193kcal11g25.4g4.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830