Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.4g2.9kcal0g0g0.3g0g
Kesäkurpitsa zucchini 80g15kcal0.4g2g0.3g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 8g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g6g17kcal1.1g0g1.3g0g
Basilika, tuore 2g0.5kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g75kcal3.4g5g3.8g1.4g
Valittu annoskoko105g38kcal1.7g2.5g1.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna53g19kcal0.9g1.3g1g0.4g
Arvot/100g100g36kcal1.6g2.4g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371015