Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 25g179kcal0.3g0.1g20g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 2.3g9kcal0.1g2.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 19g24kcal2.1g0g1.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g26g156kcal6.2g1.7g14g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 17g55kcal0.3g0.5g5.8g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl2.9g19kcal0.4g0.1g1.8g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g14g21kcal0.1g5.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana211g927kcal19g20g86.6g0.2g
Valittu annoskoko106g463kcal9.5g10g43.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna53g232kcal4.8g5g21.7g0.1g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223