Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.8g5kcal0.4g0.8g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 240g182kcal4.5g37g0.5g2.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g60g42kcal0g2.4g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)150g128kcal1.5g5.2g10.5g0g
Kasvisliemikuutio 13g40kcal1.3g1.8g3.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 240g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g41kcal1.2g8.4g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2100g1060kcal22.2g149.8g29.8g22.2g
Valittu annoskoko1050g530kcal11.1g74.9g14.9g11.1g
Annoskoko puolitettuna525g265kcal5.6g37.5g7.5g5.6g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445