Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 656g1453kcal114.8g0g111.6g0g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Kauralese 44g158kcal7.9g20g3.4g7.7g
Kananmuna kuoreton 105g150kcal13.1g0.3g10.8g0g
Gouda juusto105g452kcal28.4g0g36.8g0g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.2g0g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2100g5044kcal331.6g50.8g389g19g
Valittu annoskoko1050g2522kcal165.8g25.4g194.5g9.5g
Annoskoko puolitettuna525g1261kcal82.9g12.7g97.3g4.8g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272