Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi466g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis500g560kcal109.9g0g15g0g
Voi, 1 tl, 5 g13g97kcal0.1g0.1g10.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g57kcal1.7g11.7g0.2g0.6g
Sipuli (kuorittu)37g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Ketsuppi, Heinz23g24kcal0.2g5.6g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2112g1496kcal224.8g38.4g52g3g
Valittu annoskoko1056g748kcal112.4g19.2g26g1.5g
Annoskoko puolitettuna528g374kcal56.2g9.6g13g0.8g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079