Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g200g41kcal1.2g7.6g0.6g2.8g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 60g7.6kcal0.7g0.6g0.1g0.6g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki160g128kcal20.8g3.2g3.2g0g
Hunajameloni kuorittu 140g51kcal0.9g10.9g0.1g1.1g
Parsakaali brokkoli 80g28kcal3.7g1.6g0.2g2g
Saksanpähkinä 28g190kcal4.1g0.9g18.2g4.4g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g24g17kcal0.6g4g0g0g
Persilja 8g2.2kcal0.1g0.1g0g0.6g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g184g165kcal11.6g29.4g0.6g0g
Kananmuna, keitetty 132g188kcal16.5g0.4g13.5g0g
Rypsiöljy 22g191kcal0g0g21.6g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml20g4.2kcal1.6g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2112g2026kcal123.6g117.4g116.4g23g
Valittu annoskoko1056g1013kcal61.8g58.7g58.2g11.5g
Annoskoko puolitettuna528g507kcal30.9g29.4g29.1g5.8g
Arvot/100g100g96kcal5.9g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004