Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g60g19kcal0.7g4.4g0.1g1.9g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g15g9kcal0.2g1.9g0g0.1g
Oliiviöljy 2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Ruokakerma 5%, Valio15g10kcal0.2g0.6g0.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana213g131kcal2.6g15.2g7g4.4g
Valittu annoskoko107g65kcal1.3g7.6g3.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna53g33kcal0.7g3.8g1.8g1.1g
Arvot/100g100g61kcal1.2g7.1g3.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297