Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha350g581kcal66.5g0g35g0g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Makaroni, keitetty, suolaa 153g148kcal4.6g30g0.5g1.5g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 350g103kcal2g18.6g0.7g6.7g
Smetana, rasvaa n. 40 % 88g342kcal1.9g1.9g36.8g0g
Valkosipuli 5.3g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima88g342kcal25.4g0g26.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 6.6g0.1kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.9g2.7kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2128g3060kcal202.4g105.4g198.8g18.2g
Valittu annoskoko1064g1530kcal101.2g52.7g99.4g9.1g
Annoskoko puolitettuna532g765kcal50.6g26.4g49.7g4.6g
Arvot/100g100g144kcal9.5g5g9.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429