Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 250g695kcal66.4g0g48.1g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g187g202kcal6.7g39.4g1.7g2.4g
Kananmuna 50g(kpl)94g118kcal10.3g0.3g8.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen312g103kcal10.3g15.3g0g0g
Sipuli 34g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Puolukka 125g49kcal0.5g8.5g0.6g3.2g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g63g244kcal0g61.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2135g2844kcal189.4g253g117.8g12.4g
Valittu annoskoko1068g1422kcal94.7g126.5g58.9g6.2g
Annoskoko puolitettuna534g711kcal47.4g63.3g29.5g3.1g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.8g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385