Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.8g0.8kcal0g0.2g0g0g
Valkopippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g20g13kcal0.7g0g5g0g
Voi 63g456kcal0.7g0.3g51.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana214g943kcal2.8g1.4g112.2g0.2g
Valittu annoskoko107g472kcal1.4g0.7g56.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna54g236kcal0.7g0.4g28.1g0.1g
Arvot/100g100g440kcal1.3g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164