Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)318g86kcal4.1g15.3g0.6g5.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu5.4g5.6kcal0.4g0.9g0g0.1g
Rypsiöljy 5.4g48kcal0g0g5.4g0g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g6.9g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g11g23kcal1.5g2.3g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 719g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2142g411kcal14g55.2g14g11.6g
Valittu annoskoko1071g205kcal7g27.6g7g5.8g
Annoskoko puolitettuna536g103kcal3.5g13.8g3.5g2.9g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330