Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g449g1461kcal107.9g220.2g4.5g53.9g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipuli 30g32kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Chili paprika punainen45g18kcal0.9g4g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g23g73kcal2.2g11.2g2.2g2.2g
Kardemumma, annos 2g3g9kcal0.3g2g0.2g0.8g
Neilikka, annos 4g6g22kcal0.2g4.8g0.2g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g23g136kcal1.5g13.1g7.9g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g52g39kcal2.4g6.8g0.1g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g30g257kcal0g0g30g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2160g4157kcal238.8g545.6g91g119g
Valittu annoskoko1080g2079kcal119.4g272.8g45.5g59.5g
Annoskoko puolitettuna540g1039kcal59.7g136.4g22.8g29.8g
Arvot/100g100g192kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830