Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 438g68kcal5.6g5.3g0.9g6.6g
Sipuli 48g15kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Kevytkerma175g210kcal5.6g7.9g17.5g0g
Valkoviini kuiva 88g60kcal0.3g0.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 263g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g22g20kcal0.7g0.8g1.5g0.2g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g35g88kcal7.7g0.4g6.1g0g
Rypsiöljy 8.8g78kcal0g0g8.8g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2170g1087kcal41.8g36.2g69.8g15.4g
Valittu annoskoko1085g543kcal20.9g18.1g34.9g7.7g
Annoskoko puolitettuna543g272kcal10.5g9.1g17.5g3.9g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402