Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)10g2.6kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g88g53kcal1.3g11.4g0.1g0.8g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Tomaattimurska 560g165kcal3.1g29.7g1.1g10.6g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)16g16kcal1.2g2.7g0.1g0.3g
Sokeri 2.1g8.5kcal0g2.1g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 42g11kcal1.3g0.4g0.3g0.7g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2170g820kcal14g93.6g38.2g25.2g
Valittu annoskoko1085g410kcal7g46.8g19.1g12.6g
Annoskoko puolitettuna543g205kcal3.5g23.4g9.6g6.3g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766