Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g500g140kcal3g29.7g1g12.5g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g5g12kcal0.3g2.1g0.2g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)50g43kcal0.5g1.8g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2174g409kcal8.8g70.6g9.6g26g
Valittu annoskoko1087g205kcal4.4g35.3g4.8g13g
Annoskoko puolitettuna544g102kcal2.2g17.7g2.4g6.5g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.2g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117864