Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3674g746kcal22g139.6g11g51.4g
Sipuli (kuorittu)1102g298kcal14.3g52.9g2.2g18.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2939g4879kcal558.4g0g293.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1102g309kcal6.6g65.6g2.2g27.6g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)81g226kcal7.6g14.5g15.4g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g74g76kcal5.8g12g0.4g1.5g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk1029g401kcal17.5g78.2g1g51.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g13869kcal1264.4g725.6g652.2g302g
Valittu annoskoko10000g6935kcal632.2g362.8g326.1g151g
Annoskoko puolitettuna5000g3467kcal316.1g181.4g163.1g75.5g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421