Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 15g5.8kcal0.2g1g0g0.4g
Palsternakka 7g4.5kcal0g0.8g0g0.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)0.8g1.9kcal0.1g0g0.2g0g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g0.7g0.8kcal0g0.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 19g7.2kcal0g1.5g0g0.3g
Mustapippuri, annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g7g15kcal1.6g0g0.9g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g2.3g3.3kcal0.1g0.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana219g83kcal4.2g8.4g2.8g2.4g
Valittu annoskoko110g41kcal2.1g4.2g1.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna55g21kcal1.1g2.1g0.7g0.6g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.8g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712