Papusalaatti

Säilykepapuja, esim.

valkoinen cannelinipapu, vihreä flageoletspapu, punainen kidneypapu, iso valkoinen limapapu, kirkkaan vihreä favahärkäpapu
1 prk valkosipulinversoja
1 punasipuli
puolikas punainen paprika
puolikas vihreä paprika
1 rkl tuoretta punaista chiliä
1 pieni kypsä ananas
1 nippu kevätsipulia
tuoretta persiljaa

Kastike
2 hyvin pestyn limetin raastettu kuori
0,5 dl limetin mehua
1 dl neitsytoliiviöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
2 tl valkosipulimurskaa
suolaa

Valuta kaikki säilykepavut ja esikeitä pakastetut.

Silppua sipulit, paprikat, chili, persilja ja ananas.

Lisää valutetut valkosipulinversot.

Sekoita ainekset kypsien papujen joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike salaatin joukkoon.

Salaatti sopii grillatun lihan tai kalan lisukkeeksi.

Papujen lisäksi voit käyttää salaattiin vaihtelun vuoksi myös esim.

linssejä, maissia ja kikherneitä.

Energiasisältö keskimäärin / 100g: 205,7 kcal / 863,9 kJ
gluteeniton, laktoositon, kananmunaton, lakto-ovovegetaristinen dieetti

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sitruuna kuorittu 4.7g1.9kcal0g0.1g0.1g0.1g
Oliiviöljy 8.5g75kcal0g0g8.5g0g
Valkosipuli 0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Kidneypapu keitetty 100g55g52kcal3.8g8g0.3g3.8g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 9g13kcal0.8g1.7g0.2g0.5g
Papu valkoinen, keitetty 11g12kcal0.9g1.6g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana220g384kcal11.4g25g25.8g11g
Valittu annoskoko110g192kcal5.7g12.5g12.9g5.5g
Annoskoko puolitettuna55g96kcal2.9g6.3g6.5g2.8g
Arvot/100g100g175kcal5.2g11.4g11.7g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125220