Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini4g14kcal3.4g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton50g11kcal0.1g0.8g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 400g257kcal12.8g19.3g14g0g
Kananmuna, keitetty 240g342kcal30g0.7g24.6g0g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g300g390kcal73.2g4.5g6.9g0g
Tilli mauste9g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0g
Ruohosipuli, tuore14g3.8kcal0.2g0.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2194g2081kcal241.6g59.4g91.8g3.2g
Valittu annoskoko1097g1041kcal120.8g29.7g45.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna549g520kcal60.4g14.9g23g0.8g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121