Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 316g144kcal1.6g25.9g0.6g12.6g
Peruna, keskikokoinen 60g167g100kcal2.5g21.6g0.2g1.5g
Sipuli (kuorittu)54g14kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Rypsiöljy 8.8g78kcal0g0g8.8g0g
Lihaliemikuutio Maggi8.8g25kcal0.8g0.6g2g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g8.8g21kcal0.3g2.3g1.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt88g40kcal2.8g4.2g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2198g865kcal19.2g118.2g28.6g30.4g
Valittu annoskoko1099g433kcal9.6g59.1g14.3g15.2g
Annoskoko puolitettuna550g216kcal4.8g29.6g7.2g7.6g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374