Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Sokeri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g4kcal0g0.6g0.2g0.2g
Valittu annoskoko11g2kcal0g0.3g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g1kcal0g0.2g0.1g0.1g
Arvot/100g100g20kcal0g2.7g0.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330