Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 0.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi4.9g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g0.7g1.5kcal0.2g0g0.1g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g9kcal0.4g1g0.2g0g
Valittu annoskoko12g4kcal0.2g0.5g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna6g2kcal0.1g0.3g0.1g0g
Arvot/100g100g37kcal1.7g4.3g0.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712